shop

AVENDORP

Ontdek onze wijnen

"Het verlangen om te leven als wijnboer bracht ons samen op dit stukje grond. En we blijven hier voor altijd verbonden door onze liefde voor het land en de wijn."

AVENDORP

Johanniter

De Johanniter druif is een hybride ras dat in Duitsland is ontwikkeld door Dr. Johannes Zimmermann. Het is een kruising tussen Riesling, Seyve-Villard, Ruländer en Gutedel. In tegenstelling tot de Riesling geeft de Johanniter meer opbrengst en heeft het een hogere mostgewicht, maar heeft een lagere mostzuurgraad. De druif wordt voornamelijk geteeld in Duitsland, Nederland, Polen en Zwitserland, en wordt steeds vaker aangeplant in Scandinavië. Wijnen gemaakt van Johanniter druiven zijn vaak fruitig en levendig, met aroma's van meloen en grapefruit. Ze hebben ook sterk aanwezige zuren en soms een lichte bittere citrustoon die wordt gemaskeerd door de restsuiker.

Regent

De Regentdruif is een hybride ras dat gekweekt is in Duitsland en gebruikt wordt voor rode wijnen. Het is een kruising van de witte Diana en Chambourcin druivenrassen en wordt vooral aangeplant in noordelijke wijnstreken vanwege zijn vroege rijping en hoge resistentie tegen schimmels en wintervorst. Wijnen van de Regentdruif zijn vol en fruitig, met aroma's van kersen en zwarte bessen. Afhankelijk van de vinificatie kan de Regent gebruikt worden om bourgogne-achtige wijnen, roséwijnen of tanninerijke rode wijnen te maken. Het is ook mogelijk om de wijn te laten rijpen op hout.

Souvignier Gris

Binnenkort meer...

ONZE WIJNEN

De druif voor rode wijn uit het noorden. Dit Duitse hybride druivenras is een kruising van witte Diana en Chambourcin. De regentdruiven leveren intense, bijna mediterrane wijnen.

bekijk

De druif van de Nederlandse witte wijn. Dit Duitse hybride druivenras is een kruising tussen Riesling, Seyve-Villard, Ruländer en Gutedel. De Johanniterdruiven zijn vaak fruitig en levendig, met aroma's van meloen en grapefruit.

bekijk
vragen?