shop

Johanniter 2023

De druif van de Nederlandse witte wijn. Dit Duitse hybride druivenras is een kruising tussen Riesling, Seyve-Villard, Ruländer en Gutedel. De Johanniterdruiven zijn vaak fruitig en levendig, met aroma's van meloen en grapefruit.

Druivenrassen
Johanniter 100%
Calorische waarde:
298 kJ (71 kcal)
Koolhydraten:
0,6 g
Waarvan suikers:
0,0 g
Ingrediënten
Druiven, Sucrose; Stabilisator: Carboxymethylcellulose; Antioxidant: Sulfieten; Kooldioxide, Gebotteld onder gemodificeerde atmosfeer.

De druif van de Nederlandse witte wijn: de johanniter druif. Een hybride druivenras gekweekt in Duitsland door Dr.Johannes Zimmermann, waarnaar deze druif genoemd is. Als hoofd van het Frieburg Wine Institute heeft hij grote invloed gehad op de ontwikkeling van schimmel-resistente druivenrassen.

Johanniter is een kruising tussen Riesling en Seyve-Villard x Ruländer x Gutedel. In vergelijking tot de Riesling geeft deJohanniter meer opbrengst en hogere mostgewicht, maar de Johanniter kent een lagere mostzuurgraad dan de Riesling.  

Johanniter wordt vooral geteeld in Duitsland,Nederland, Polen en Zwitserland, maar ook in Scandinavië wordt het druivenras steeds vaker aangeplant.  

Met de Riesling als moederdruif zijn er duidelijke overeenkomsten in uiterlijk en smaak. De johanniter druif zorgt voor levendige fruitige wijnen met sterke zuren en aroma’s van meloen en grapefruit.De licht bittere citrustonen worden vaak gemaskeerd door de aanwezige restsuiker.

ALLE WIJNEN

De druif voor rode wijn uit het noorden. Dit Duitse hybride druivenras is een kruising van witte Diana en Chambourcin. De regentdruiven leveren intense, bijna mediterrane wijnen.

BEKIJKEN

De druif van de Nederlandse witte wijn. Dit Duitse hybride druivenras is een kruising tussen Riesling, Seyve-Villard, Ruländer en Gutedel. De Johanniterdruiven zijn vaak fruitig en levendig, met aroma's van meloen en grapefruit.

BEKIJKEN
vragen?